(030) 63 73 286 info@mkbassist.nl

Leren van start-ups

MKB-er blijf leren!

Er valt voor de meeste MKB-bedrijven veel te leren van de wijze waarop online-marketing wordt bedreven door start-ups. Bijzonder is dat online-marketing niet kostbaar hoeft te zijn. Startups zijn doorgaans genoodzaakt om met minimale middelen een goed resultaat te behalen (Growth Hacking). Bekijk de volgende opties en vraag je af of dit ook voor jouw bedrijf ook interessant is.

Focus op de oplossing

De werkelijke klantbehoefte dient hierbij in kaart gebracht te worden, Dat kun je doen met behulp van een aantal modellen zoals: Value Proposition Design, Business Model Canvas of Waarde Propositie Canvas. Met het in kaart brengen van de klantbehoefte kun je zien of jouw bedrijf hier goed op aansluit.

Investeer in online

Online media zoals social media zijn essentiële middelen om relevante informatie, aan de juiste doelgroep, op het juiste moment aan te bieden. Veel bedrijven zitten bijv. op Facebook en gebruiken het om commerciële boodschappen te plaatsen, maar vergeten om leads te genereren met duidelijke call-to-action-momenten op hun website. Een klantreis bevat meerdere stadia die helpen om het beslismoment beter in kaart te brengen.

Verbeteren van de klantervaring

Een klantgerichte houding en de wens om continue te verbeteren zijn zaken die voor elk bedrijf belangrijk zijn. Je neemt de klant serieus door echt te luisteren. Dat kan variëren van een persoonlijk gesprek, een simpele tevredenheidsmeting tot het gebruik van social media monitoring zoals Google Alerts.

Gratis tools

• WordPress (website/content)
• Google Analytics (webanalyse)
• Hubspot (CRM)
• Mailchimp (e-mailmarketing)
• Survey Monkey (enquetes)
• Hootsuite (socialmedia management)

Maak indien nodig gebruik van specialisten. Online marketing kent inmiddels aardig wat deelgebieden en het is niet voor iedereen mogelijk om alle disciplines in huis te halen. Bedenk wel dat het bij een effectieve marketing aanpak het niet om één bepaald aspect gaat, maar om een evenwichtige marktbenadering. MKB Assist is specialist in financiële administraties en wenst u veel succes met uw onderneming.

Bron: Frankwatching

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.